5 more entries
  • izleyici olarak iki ayrı süper kahraman filmini kıyaslarsın ama marvel vs dc olayı biraz fanlık bir durum bence. yani şimdi sinematik olarak baktığında her ne kadar iskelet bir yapı üzerinden inşa edilmiş birbirinin kopyası gibi duran filmler yapsa da marvel bu versustan ayrılalı 10 yıldan fazla oldu. dile kolay 30 filmlik bir evren kurdular. yok denecek kadar az bi tutarsızlıkla gidiyorlar. beşinci filmde gördüğünüz kel alaka bi nesne yirminci filmde karşınıza çıkıyor ve vay anasını diyorsunuz bunu da sadece fanlar der.

    dc tarafında elle tutulur tek yapım olan nolan üçlemesi de çizgi roman uyarlaması değil. bu gizli bişey ya da benim teorim değil. batman yerine yasemin yalçın'ı koy yine muazzam film olur. orada batman fanlarını mutlu edecek tek şey batman olması. diğer filmlere baktığında tutarlılık hak getire. ayrı ayrı başarısız olmaları dışında bütün olarak da çizgisi yok. karanlık tondan şikayet eden izleyici için suicide squad çekildi ve vizyondaki ikinci haftasında warner bros kendi filmini inkar etti. guardians of the galaxy filminin yönetmeni kovulmuştu onu getirdiler yine cacık bi film çıktı. showrunnerlık yapsın diye joss whedon geldi ki o da marvel'dan kovulma, yaptığını anlatmaya gerek yok. wonder woman da ilk kadın başrolün oynadığı kahraman filmi ayağına güzel parladı onun da sinematik evrende yeri yok. joker çok güzel filmdi bana göre. dediğim gibi versusu sinematik düzeyden çekersek film film konuşulur. dc onda da siki tutar gerçi ama yine de bi üçleme bi joker derken bizim uefa kupamız var muhabbetine döner olay.

    marvel vs dc demek hızlı ve öfkeli vs hababam sınıfı demek gibi bişey. sağlıklı değil. çizgi romanları kıyaslarsan durum tam tersine döner.

    son olarak şahsım, kendim ve aktif üç fake hesabımın namusu üzerine bahse girerim ki nolan üçlemesini nolan çekmese ama film birebir aynısı olsa nolan derdi ki sikeyim böyle batman filmini. yönetmenliği "benim çizgi roman okuyan arkadaşlarım da var" diyerek kabul etti. kendisi de batman fanı. ama ortaya çıkan bi çizgi roman uyarlaması değildi. bence konu kendinden bişey koymaya geldiğinde iş çığrından çıkıyor. olayın özünden uzaklaşıyor bu isimler. marvel'da o yok. yönetmen ne kadar iyi olursa olsun çizgiden, arktan, mevzudan uzaklaşamaz. şimdiye kadar sam raimi dışında özgün bi marvel filmi çeken isim görmedik ama o bile elli film sonra çelişmeyecek bi senaryoyu kurguladı. stan lee'nin adı var, marvel her şeyini kevin feige denen ineğe borçlu.

5 more entries