henüz merkez üssü ve büyüklüğüyle ilgili net ve doğru bilgi yok. 7.4 veya 7.8, gaziantep veya kahramanmaraş.
binlerce insanın öldüğü, çok daha fazlasının da hala göçük altında olduğu maalesef kesin.
uyandığımdan beri göçük altındaki insanların tweetleri ve yardım çağrılarını okuyorum. gerçekten delirmemek mümkün değil.
-
-
herkes iyi mi? çok merak ettim yazarları.
-
antakya'daki arkadaşıma ulaşamadım. hastanede çalışıyor. umarım koşturmacadan dolayı telefonuna bakamıyordur. hatay'daki hastaneden görüntüleri izledim, insanlar yerlerde yatıyor. korkunç şeyler.
-
binlerce insan hala enkaz altında, katbekat fazlası sokakta. çocuğu, yaşlısı, engellisi. -10 derecede donarak ölüme terk edildiler.
cumhurbaşkanı, bakanı, belediye başkanı, imar affına onay verenler, o binalara ruhsat verenler, o binaların müteahhitleri, yıllardır jeologlar götünü parçalarken kılını kıpırdatmayıp gerekli kontrolleri sağlamayan-önlem almayanlar zerre şerefiniz varsa istifa edip, sabah savcılığa gidip kendinizi ihbar edin.
bunlar cebini doldursun, bunların çocukları yatlarda partilesin diye binlerce insan öldürüldü. -
99 depremine laf edenler şimdi hepsini katbekat yaşıyor. neyi eleştirdilerse (eğitim, siyasette yaş, ekonomi, askeriye, deprem vs) hepsinde daha boktan bir vaziyete geldiler sonunda.
ama size bir şey diyeyim mi, umarım benim gördüklerimin yarısını bile görmemişsinizdir çünkü beni uyku tutmuyor artık. ekiplerin daha ulaşmadığı yer olduğu söyleniyor, evet depremin ardından 35 saat geçmiş amk ve böyle bir durum var. hadi buyur. ayıpladığını yaşamadan ölmezmiş insan.
not: akut'u da bitirdiniz tebrikler amk. -
99'da çok kötü günler geçirdik. ama ne teknolojik olarak ne imkan olarak ne de alınması gereken ders olarak kesinlikle bu durumda değildik. 99'dan önceki son büyük deprem 1976'da olmuştu. bahanesi değil ama o dönemin imkanları, ülke koşulları ile şimdiki mukayese edilemez. radyodan dinliyorduk gelişmeleri. şimdi göçük altından canlı yayın yapanlar var. mağdur göçük altından canlı yayın yapabiliyorsa o ev depremle yıkılmamalı. yıkılamamalı. senin devlet olarak, hükümet olarak, yetkili olarak buna karşılığın pişkin pişkin "kader:d" demek olmamalı.
1 yıl önce yapılan, sahibinden'de hala ilanı duran 3 milyon tl'lik ev yıkıldı. bak bunu yapan, buna onay veren, bunu denetleyen kim var kim yoksa adam öldürmekten yargılanmalı. ötesi berisi yok. o adamlar gün yüzü görememeli. veli göçer diye bir it vardı herkes hatırlar. 3-5 sene yatıp çıktı bu katil. cesaret verir bu.
bu insanlar en ağır şekilde cezalandırılmazsa, sorumlular istifa edip yargılanmazsa ve bunun devamında gerekenler yapılmazsa 5 yıl sonra yine aynısını hatta belki daha beterini yaşarız. o zaman sen ben artık kimse orada ölen, donan, bekleyen biz oluruz. diğerleri de benim gibi yazmaya, konuşmaya devam eder. bi sik değişmez. -
korkarım ki ölü sayısı marmara depremindekinden daha fazla olacak. peki bu sayıyı kim verecek? afad di mi? o zaman bu sayı 10 bini geçmez. yok yanlış anlaşılmasın, kurumumuza güvenim tam ama sayıyı düşük tutacakları konusunda.
-
image
antakya'daki arkadaşımın mesajı. bu kelime. yani evet hayatta ama. insan ne hissedeceğini bilemiyor. tanıdığım en neşeli, en güçlü insanlardan biri. antakya'ya aşık biri. böyle yüz binler var. yaşamaya devam edecek ama bu kadar: "hayattayım."
lütfen hiç kimse unutmasın. lütfen. aklını kaybetmeyenler bu insanların hesabını sormalı. -
-
eskiden de teknolojik imkan vardı. şimdi daha çok. eski kendi dönemi içerisinde değerlendirilir.
bugünde kendi dönemi içerisinde değerlendirilir.
türkiye'de paranın en çok döndüğü bakanlık çevre ve şehircilik bakanlığı. zaten ülkemizde herkes kendini kanunundan üstün gördüğü için kimsenin bir tarafında değil anlayacağınız binanın malzemesi ve sonrasında olabilecek olaylar.
parti ayırt etmeksizin hepsi aynı bokun farklı ton renkleri.