geçen hafta öz güngördeydim, tuzluydu.
-
-
bulgurlu sushi de iyi diyorlar.
-
malatyada asıl kalamar çorbası içeceksin.
-
filmlerde ve gerçek hayatta burjuvazi takımı bir öğün yemek için uçağa atlayıp herhangi bir avrupa şehrine gidip yemeğini yer lüks lokantalarda. tam tersi durum öz güngör kebap içinde geçerli ufaktefek. çarpılırsın bak!
-
%100 zırhta çekilmiş et ve kuyruk yağının birbirine olan oranını ayarlayan yer, her şehirde 3-5 falan. lokantalardan söylediğiniz adana kebablar kıyma köftesi gibi bir şey. orjinali aşağıda.
image -
bir ara buranın ahtapot kebabını da övüyorlardı. onu da güya anteplilerden araklamışlar.
-
bu kadar meşhur olup da %99 dandik yapılan bir yiyecek yok. bi kere bunu yapan lokantaların %90'ı bıçak kıyma değil. geri kalanda kuyruk yağı oranı hiç ayarlayamıyor. ben istanbul'un birçok semtini gezdim ama aradığım lezzeti bulamadım. o meşhurmuş gibi görünen mekanlarda dandik yapıyor. sonuç itibariyle ağız tadıyla yiyecek yer bulmak bir üründe bulunan iz miktar kadar bulunabilecek bir şey.
-
malatya'da yediğin adana kebabı övemezsin:)
-
evet biraz görgüsüzlük oluyor ama bugün de çobanoğlu kebapta yedim. çıkışta bir istanbul beyfendisi gibi kebabı övüp ustalara teşekkür ettim. istanbul'da şu lezzeti bulamıyorum dedim bi gubarıyorlar bi gubarıyorlar oy allah. şimdi de dolar düşünce davul zurna eşliğinde halay çeken 60 yaş civarı esans kokup şalvar giyen dayıların yanına gidip köylü olacağım. organik bir şey geçer belki elimize.
image -
yolun düşerse aklında olsun.