başlığı şimdi gördüm.
şimdi bu çok kıymet verdiğim bir balık değil. levrek gibi bu da çok kılçıklı. kılçığını alalım derken yarısını atıyorsun balığın. o nedenle tercih nedeni değil. deniz çipurası değilse hiç değil. ancak illa yapılacaksa bir yaklaşım açısı var.
balık olduğundan kızartma, tava ya da fırın çok bir şey değişmez. az biraz pişirdin mi hazır zaten. buraya çok müdahale edemem. ancak üzerine ederim. ve bu olağanüstü basit sosla ner'den geldiğinizi şaşırırsınız.
ara bilgi olarak şunu söyleyelim, balığa limon sıkılmaz. belki ertesi güne kalan balıklara. bunun istisnası vereceğim sos tarifi.
şimdi bunun için sade yağ hazırlamamız gerekiyor önce. tereyağını çok kısık ateşte eritiyoruz. eriyince üzerindeki beyaz köpüğü tamamen topluyoruz. bu yağın bünyesindeki süt protein falan fişman. geriye sapsarı yağ kalacak. bu kalsın.
bir tasa iki limon sıkalım. ve bunu ocağın üzerine koyalım. karıştıra karıştıra pişirelim bunu. kaynamadan ocaktan alalım. içine sade yağı dökelim. onun da üzerine bir demetin 8'de 1'i ince kıyılmış dereotu. ve karıştır.
bu sosu fırından yeni çıkan sıcak balığın üzerine döküyoruz.
mis.
-
-
bütün kırsallar toplanmış balık yorumluyor :d
-
ızgara yapcak yerimiz yok, kızartma balık bizlik değil.
oki tşk birkucaktaoturuyorum. -
fırına koycam da şimdi, genel geçer fırında balıktan ayrıştırılıp parlatılmış bir tarifiniz varsa alayım.
defne, soğan, limon, patates koycam. -
@frante balığın kıt oluşu ve talep görüyor olması başlıca belirleyen faktör. kalkan kumsal bölgelerde ayrıca bir teknikle tutuluyor oltayla. yahut zıpkınla. balıkçı tekneleri yakalayabiliyor mu bilmiyorum. birkucaktaoturuyorum daha iyi bilir, o kovalıyor balıkçılık işlerini. gerçi hiç tuttuğunu görmedim. boyuna olta başında foto atıyor sadece.
-
valla gayet güzeldi, levrekten halliceydi. düz palamut gibi değil yani, puanım 6.5.
lokum gibi ayrıca. dağıldı tel tel mis. -
mezgit 70, çinekop 220 liraydı. bir daha yazayım çinekop 220 liraydı. birkucaktaoturyorum'un elaleme yedin mi diye sorduğu kalkan ise 650 liraydı kilosu. burada geniş geniş yok o balık iyi şu balık fena diyenlerin alayı şovmen, halkla ilişiği kesilmiş kimseler.
-
aslında limon koymak güzeldir ama bunu balığın üstüne koymanız lazım hatta kesilmiş limonu temizlenmiş balığın içine yerleştirin. bi de balığın kesik atılmış yerlerine sarımsak yerleştirin fırında olmasına rağmen. afiyet olsun:)
-
dün kilosu 130 liraydı taylancığım.
-
1.218'lik 3 balıktı, 126 lira verdim. antep fıstıklı çuklatta kampanya vardı 5 liraya aldım.