malzemeler
4 adet domates
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1, 5 yemek kaşığı tepeli un
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 çay bardağı su
4-5 bardak sıcak su
tuz
hazırlanışı
fırın kabına yağlı kağıt serilir. yıkayıp dörde böldüğümüz domatesleri koyalım soğanın kabuklarını soyup dörde bölüp ekleyelim. sarımsakların kabuklarını soymadan ekleyip 200-220 derece fırında sebzeleri közleyelim. közlenmiş sebzeleri fırından alalım. ılıdığında (siyah yerlerini alalım )domateslerin kabuklarını soyup bir kaba minik minik doğrayalım. soğanları ve sarımsağı da doğrayıp ekleyelim. tencereye yağları alalım tereyağ eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. kavrulan una domates salçasını ekleyip biraz karıştıralım. doğradığımız sebzeleri ve 1 çay bardağı suyu ekleyelim. kaynamaya başladığında altını kısıp 5 dakika kaynatıp blendırdan geçirelim. 4 bardak sıcak suyu ve tuzunu ekleyelim. kaynamaya bırakalım. kıvamına göre kalan suyu kontrollü olarak ekleyin. kaynamaya başladığında altını kısıp 10-15 dakika kadar kaynatalım. sıcak sıcak servis yapalım. afiyet olsun.
edit: @insanhayretediyor hanımın sunum önerisidir. servis öncesi üzerine rendelenmiş kaşar ilave ediniz:)
nice: all
|
today
search in topic
-
-
aaa kaşar eksik
-
düzelttim:)
-
limon sıkılmaz.
-
kekikli ve neneli olanı tercihimdir.
nane sevenler dm -
kaşar rendesi ekledikten sonra oluşan topaklanma problemini çözemedim. yoksa çok severim.
-
ancak ve ancak açlıktan ölümle sınandığımda (burada herkes allah korusun diye içinden mırıldanıyor) talep edebileceğim bir çorba. yahut bedavaysa ve tek çorba seçeneğiyse o zaman tüketmeyi deneyebilirim. onun haricinde maalesef :\ üzgünüm ama kendime saygım var.
-
yuh amk oldu olacak nazizmi de savunun burada? rwanda katliamını da haklı çıkarın?
-
+1 draper bu sana.