• öncelikle kafayı kopardıktan sonra küçükbaş hayvanımızı bir bacağından tavana asıyoruz. daha sonra başka bir bacağından derisini içinden bir hortum geçecek kadar açıp içine hortumu sokuyoruz. hayvanımızı tercihen pompayla şişirmeye başlıyoruz. ağzınızla da şişirebilirsiniz ama biraz ciğer gerektirir tabi. sonra da bilenmiş bıçağımızla öncelikle bacaklardan başlıyoruz. ince bir çizgi ile bacak derisini yukarıda kalan bacakta ikiye bölüyoruz ve daha sonra iki yönlü yüzme işlemine başlıyoruz. işlemin yarısına geldikten sonra artık kolaylaşıyor. deriyi çekiştirerek, yer yer ellerimizle etten ayırarak işleme devam ediyoruz. tabi bunlar kesimden hemen sonra yapılması gereken işler. ertelemeyelim.

  • bir hayvanın her yerini -literally- yiyen biri olarak bu açıklıkta tarif edilen deri yüzme olayı canımı acıttı. tüylerimi diken diken etti. görmek istemem. ama kibe mumbar yemek isterim. özür dilerim böyle iki yüzlü biri olduğum için kendimden ve dünyadan.

  • askerde " ben kasabım" derseniz işinize yarayacak bilgiler barındıran başlık.