taze soğan kokuyor. biz kuru soğanı zeytinyağında salçayla birlikte kavuruyoruz.
deniz 10 km ötemde.
-
-
seçim bölgem üzerinden vurama diye. biz de sahil şeridiyiz.
-
şahsım ve milletim.
-
az bi yeşil sarımsakta ekliyorum. ımm miss.
-
kız kardeşler
-
ay benim galiba cidden öyle bir niyetim yoktu çok özür dilerim alındıysanız. tamamen birkıcaktaoturuyorum'a söyledim.
@birkucaktaoturuyorum siz de alınmayın lütfen cidden takılıyorum sadece. -
dert ettiğin şeye bak.
-
teşekkür ederim:)
-
ilk öğrendiğim yemek. yani her ne kadar geçmiş geçmişte kalsa da açık yüreklilikle itiraf etmem lazım, 2004 yılında muğlalı kız arkadaşımdan öğrenmiştim tarifini. üzülerek söylüyorum ki bunun da en iyisini ben yaparım. bu da hesap kitap matematik işi. yeri gelince bahsederim. yeter amk bütün gün yemek tarifi yazdım. iyice gündüz kuşağına döndüm. utanmasam ymlac gibi tv8 izleyen sıradan bir anadolu insanı olup çıkacağım.
-
bendeki versiyonun tarifini vereyim. sonra da gidip yoksa ben olly miyim başlığını açarım, bir gün içinde iki yemek tarifi beni aşar, olly'e yakınsarım çünkü.
evet, kuru soğanı minik ve küp küp kesiyoruz, kardeşim aşçı burda burnuaz doğrama falan derim ama anam öyle demiyordu, ben de tarifi anamdan öğrendim. bu şekil dinleyeceksiniz. ince, kısırlık bulgurla beraber genişçe bir kaba koyuyoruz. genelde ölçüyü 1 kişiye nerdeyse bir çay bardağı olarak belirliyoruz, ama biz çok yiyoruz ailecek, siz onu kendiniz şeyyapın. üzerine tuz serpip kaynamış suyu dökerek bekliyorsunuz.
bir diğer tarafta taze soğan, maydonoz, salatalık isteğe göre az nane, marul, domates doğranıyor. bu sebze otgillerden diledğinizi çıkarabilirsiniz, anam domatesli yapıyor, ama bazı istekler üzerine domatessiz ve dereotlu yaptığım da oldu. ben yaparken genelde marul tercih etmiyorum, anam onu da koyuyor ama.
bulgur şiştikten sonra zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, tuz, isot, pul biber, bol kuru nane, ve bol limon suyu ile bi yoğuruyorum ben. en son sebzeleri ilave ediyor, bi kere de öyle karıştırıyorum. ben biraz juicy, salçalı, ekşi ve acı seviyorum kısırı, ama benim batı kısırı diye tabir ettiğim renksiz ve ekşi tada da okeyim. o kıvamı kendinize göre ayarlayın. en nihayetinde azıcık da nar ekşisi koyuyorum eğer evde gerçeği varsa.
ayrıca sir olly'i burada düelloya davet ediyorum. kısır denince akıllara sade ve sadece juliet bacınız gelir.