bilimin, diyalektik materyalizmin değilde, nar ekşisinin 40 gündür konuşulduğu bir yerde entelektüel olmak ve aydınlanmak mümkün değildir.
kukunhalauzerimde
parc des princes'de sıradan bir gün.
-
-
şu an damarlarımda.
-
bugün size belgeleriyle çok önemli bir şey açıklayacağım. saat 10'u bekleyin.
-
kısırın olmazsa olmazıdır bence.
-
bunun adı var sadece. köyde yığınla nar ağacı var ama biz ekşiyi kızılcıktan yaparız. ekşi olanını. ayrıca şeker koymadan özünü aldığında reçelden baldan daha tatlış sonuçlar veren pancar, elma, alıç falan da vardır. aslında limon kullanılan yerde nar ya da kızılcık ekşisi gibiler yerine bu tip pekmezimsi mevzulara gidilmesi daha ciciş olur. ama kısırda limondan başkası olmaz. yazıklar olsun diyorum.
-
yok 1 ufak sise getir. begenmezsem gunah kalmasin.
-
acılı ezmeye koymak için.
-
bunu kullanasım varsa da sadece fyf'ye inat kullanmaz hale geldim. çiğ köfte dışında zannetmiyorum ki bi'yerde kullanabilelim? acılı ezme yaparken kullanırım diyeceğim ama onda da ekşi değil, pekmez tarzında tatlılık kullanıyorum. diğer taraftan daha evvel de nice kez söyledim, illa ki kullanacaksınız madem; nar ekşisi yerine kızılcık ekşisi kullanmalısınız. ilaveten sez hanım dile getirmiş ancak yanlış getirmiş; roka salatasına nar ekşisi yakışmaz, nar tanesi yakışır. aynı şekilde ıspanak salatasına da... bir de bu şekilde deneyelim.
rica ediyorum. -
yine kimlere dert oldu????
roka salatasına da yakışır bu arada. -
bayramda sinop'a gideyim, getireceğim sana bundan. bidon bidon getiricem. artık bol bol sürersin dondraper efendi.