• mersin'e özgü bir dürüm. mersin'de dershaneden çıkıp aşağıda ki tantunicide 5-6 liraya yediğim tantuniye göktürk denilen şerefsiz muhitte 73 lira bayıldım. ya tamam zaman geçti yıllar zamlar falan ama bu kadar olmaz diye kuzenimi aradım hemen o kadar gıcık oldum yani şu an 150-200 gramı 20 lira falan dedi. 60 grama 73 lira ödedim! hayatımın kazığı oldu yani. istanbul övücülüğünde önü çekerim her yerde fakat bu kadar da olmamalı. altı üstü tantuni ya ne ara bu kadar önemli oldu? dolardan hızlı yükselmiş.

  • kuzen: ii de ben ne alaka şimdi:s

  • menopoza giren kadınları anlamak gerçekten çok zor. düşünsenize turgut özaldan(1998'den) bu yana gelen bütün iktidarları görüyorsunuz ama hala 3-4 yıl önceki çekememezlik ve haset duygularınız hiç geçmiyor.
    bu hayatta iki şey değişmez.
    birincisi tantuninin tadı. bir tantuninin tadı nereye giderseniz gidin hep aynıdır.
    ikincisi ise menopoza girmiş kadınların hasetleri ve çirkeflikleridir.
    yukarıda da belirtmiş olduğum iki önerme tarihsel diyalektiğin değiştiremeyeceği konulardır. tarihsel diyalektik her ne kadar bu iki konuyu değiştiremese bile bu konuların ölçülerini her zaman değiştirmiştir. yani menopoza giren bir kadınının içindeki haset ve çekememezlikleri geçmez ama bu haset duygusu bazen azalır ya da bazen artar. aynı şekilde tantunide de vardır bu. bir tantuninin hiçbir zaman tadı değişmez ama yeri gelir istanbul'da 60 gram et koyarlar tantuniye yeri gelir 200 gram et. iki konunun ölçüleri değişebilmektedir.
    yani yukarıda yazdıklarım menopoza giren kadınları dışladığım anlamına gelmesin. insanları ötekileştirmeye karşıyım.
    canınız uzun kalın sıcak ve doyurucu bir tantuni çeker. tantuninin sıcaklığını içinizde hissetmek istersiniz ki ben de çok istiyorum ne kadar uzun kalın sıcak ve doyurucu tantunilerin içinde olsanız bile her zaman canınız çeker.
    tabii bu duygular menopoza giren kadınlarda farklı tepkilere yol açıyor. sizden önce bir başkası tadına baktıysa çekememezlik duygusunun ölçüsü iyice artıyor.
    buradan dünya barışı için herkese seslenmek istiyorum.
    kusuruma bakmayın hiç kimse bir tantunin lavaşı olamayacak.
    not: o kuzen benim kipsss.
    1 porsiyonluk tantuni bonfileden 200 gram etin kıl gibi kesilmesi ve sacda pişirilmesiyle yapılır.

  • tantuni başlığına da manas destanı yazmazsın be.

  • bazı tantuniciler var daha oturmadan "açık, lavaş, somun?" diye beliriyor. içlerinde sadece lavaşı bildiğim için lavaş demiş bulunuyorum. sonra çok kalın bi ekmeğin içinde aşırı yağlı ama çok lezzetli bir dürüm geliyor. ben ince olanından istiyorum ama hep bu tuzağa düşüyorum. bir de tantuniyi aşırı ciddiye alan bi tayfa var. gerçek tantuni tarikatı. hepsinin tarifi farklı ama en çok onlar bilir.

    tanıma gelecek olursak, bütün fast food'lar içinde hem doyurucu hem besleyici tek yemek.

  • en güzeli kedi etinden olur diyeyim de bir daha kimse tantuni güzellemesi yapmasın.
    mersin'de bit pazarına gidin. oradaki herhangi bir dükkana çömün. usta bana bir somun ya da çift lavaş deyin. 5 lira falan. yanında açık ayran da veriyorlar. oh mis.

  • tantuni: ben nereye düştüm amk.

  • kimse kusura bakmasın ama tıpkı balık gibi pişmiş kırmızı etin üstüne limon sıkmaya da kafam girsin. bu zamazingonun orjinine asla saygı duymayacağım. yine de et dürüm mukabilinden limonsuz götürürüm her türlü.