buuu sürekli bir esnaftan alışveriş yapınca kaliteli malı vermeye başlar ya. pazarcı bir esnafım var. sürekli zeytini ondan alırım. açık olandan. teneke ve pakettekiker pek lezzetli olmuyor. ibne bu hafta öyle bir zeytin getirmiş ki beni görür görmez abi gel şunu al git parada istemiyorum dedi. yav arkadaş bi zeytin bu kadar mı lezzetli olur. hem organik hem etli böyle var ya yedikçe yiyesi geliyor insanın. adı da festival güzeliymiş. hakketten öyle.
-
-
afiyet olsun kardeşim.
-
yeşil zeytin çizik ya da kırık olmayacak. çabuk olgunlaşsın diye zeytini çizerler. çiziklerden iç etine salamura suyu girer. olgunlaşma sürecini iki'yken bir'e indirir. ancak kutuyu açıp yemeğe başladığınız zaman bu zeytini anında bitirmek zorundasınız. yoksa çiziklerden aldığı suyu dolapta kaldığı sürede geri boşaltır ve bu da zeytinlerin porsümesine neden olur. o nedenle zeytinin doğru olanı, tam bütün olanıdır. üzerinde çizik olmayacak. suyunda içine su geçirmeden daha yavaş olgunlaşacak. bu zeytin dolapta aylarca dayanır. asla bir şey olmaz.
siyah zeytinde ise zeytini ısırıp çekirdeğini çıkaracaksınız. çekirdek siyah ayakkabı boyası gibi bir sıvıyla kaplıysa çöpe atın. kostikle olgunlaştırıldığı anlamına gelir. iç çekirdek ahşap renginde/boyasız olacak. çevirme zeytin bütün oraların en iyisidir. on'dur. sergen yalçın'dır. -
olly'ye bilgilendirici entry girdiği için teşekkür ediyoruz.
-
neden ediyorsunuz amk?
-
hep kırık yeşil zeytin ve ayakkabı boyalı siyah zeytin yemişler ondan sanırım.
-
babannemle her yıl toplayıp asla yapamıyoruz. hadi ben neyse ya babannem?
-
bir insana teşekkür edince tepki göreceğiniz tek yer kötü sözlük olabilir bak. bu konuyu profların tez konusu yapması lazım. bizi derinden incelemeliler.
-
ymlac neden her yere şube açıyor? don draper şubesi bile henüz beklenen seviyede değilken?
-
balıkesir yöresinden şöyle bir zeytin geldi tarafıma. pancar suyuyla marine edilmiş mi ne öyle bir şey söylediler pek anlamam zaten. ama hoşuma gitti. pembe zeytin yiyoruz diye linçlenmeyiz inş.
image